Met vechtlust doelstellingen dubbel behaald Veldhoven

Onder bijna ideale omstandigheden start de 4de wedstrijd van het seizoen voor het Molenaar NSF100 championship. Voor de toeschouwers aan de kant lijkt de vrije training moeizaam te verlopen wat leidt tot paniek  in het team. Na afloop van  de sessie kan ik hen geruststellen; de coach had de opdracht om de baan en de lijnen rustig te verkennen. Ik meld: “misschien heb dat iets te letterlijk genomen”.

In de kwalificatie kom ik op stoom. Ronde na ronde dalen de rondetijden. Helaas ook die van de andere coureurs. De beide races zullen moet ik gaan starten vanaf P18, maar duidelijk is al wel dat er meer inzit.

Bij de start van race 1 kan ik direct 2 plaatsen pakken en neem de leiding in het groepje van 4 rijders. Telkens weet ik de aanvallen van achter af te slaan of snel mijn positie terug te nemen. Met een valpartij in de laatste ronde van een coureur voor mij pak ik de 15 plaats.

Race 2 is bijna typerend aan het worden voor mij. Bij de start komt ik slecht weg en ik mag vanaf de een na laatste plaats aan de wedstrijd gaan beginnen. De eerste concurrent kan ik in de eerst ronde opzij zetten en het gat naar de volgende concurrenten rij ik in de ronde daarna snel dicht. Met een wonderschone uitremactie (al zeg ik het zelf maar de toeschouwers vonden het ook) pak ik in één bocht 2 man terug en de 16de positie is voor mij. Een groot gat van 5 seconden naar mijn voorganger, maar ik wist het dicht te rijden en in de 10de ronde kan ik er voorbij. Ondertussen zijn mijn rondetijden al bijna 4 seconden lager dan in de kwalificatie.

About

You may also like...

Comments are closed.