Vertrouwen terug in Berghem

Zaterdag 2 mei werd de derde wedstrijd om het Molenaar NSF 100 kampioenschap verreden op het circuit van Berghem. Nadat ik zeer teleurgesteld was over mijn vorige resultaten en ook de daarop volgende trainingen mij nog niet het goede gevoel hadden gegeven, ving ik de wedstrijddag zonder verwachtingen aan.

ok dit keer was het circuit weer nieuw voor mij en daarom gebruikte ik de vrije training vooral om de baan te verkennen. In de kwalificatie kon ik weer wat van zijn rondetijd afrijden en mocht starten vanaf p18.

Voor race 1 lag de focus op de start. De eerste bocht kwam ik goed naar voren maar moest bij het ingaan van de tweede bocht weer een aantal plaatsen prijsgeven. Daarna volgde een spannende race om de 16de plaats. Even leek ik deze op te eisen maar in de laatste ronde was een klein foutje voldoende om de 2 concurrenten voorbij te laten komen. Hoewel de toeschouwers enthousiast waren over de geleverde strijd had ik zelf geen vrede met deze uitslag.

De lichten voor race 2 doofde eerder dan ik verwachtte waardoor ik slecht weg kwam en als laatste de eerste bocht in dook. Vol  zette ik de achtervolging in en wist in de eerste 2 ronden 3 andere coureurs te passeren. Duidelijk was dat mijn snelheid veel hoger lag en in de 4de ronde had ik het gat naar de 17de plaats dicht gereden. Nadat ik de 16de plaats en een ronde later ook de 15de plaats had ingenomen wist ik een gat te slaan van 6 seconden op de coureurs achter mij. Helaas was een even zo’n groot gat naar voren onoverkoombaar in deze race. Nu was ik wel tevreden met het resultaat en ben ik blij met hoe ik de race heb kunnen rijden.

Klik hier voor de foto’s

About

You may also like...

Comments are closed.