Gamma Racingday

Gamma Racingday ,vroeger bekend was als Rizla Racingday, is uitgegroeit tot een evenement met bijna 100.000 bezoekers. Zeer veel auto- en motorsport liefhebbers komen hierop af. Colin mocht tijdens deze dagen een race rijden op het naast gelegen juniortrack.
Op zaterdag vertrokken we al vroeg richting Assen omdat we Robert Schotman een lift hadden belooft en hij nog wat promotiewerk te doen had op de paddock. Voor Colin mooie gelegenheid mee te glippen op de paddock en even bij Max Verstappen om de hoek proberen te kijken. ’s Middags kon hij op de taluds de races volgen en zich vast voorbereiden op de races van zondag.
Waarschijnlijk geinspireerd door de actie op het grote circuit startte Colin zijn vrije training heel goed en wist hij in de kwalificatie verder naar voor te komen met een 13de startpositie.
Vollop concentratie voor race 1. Alles hing af van zijn start! Kleine beweging voor het licht dooft, niemand die het zag, maar hierdor een fractie te laat weg. links en rechts schiet anderen voorbij. Maar Colin laat zich niet meer verder wegdrukken. Brutaal zet hij hem de eerste bocht in en bij bocht 3 remt hij zijn gootste oponent uit!In het verdere verloop moet hij vechten voor wat hij waard is, maar dwingt een mooie 15de plaats af.
Race 2. Start is redelijk maar dan komt weer die eerste bocht. Even een verkeerde lijn en je verliest zomaar heel veel plaatsen. Zoals we Colin kennen vecht hij zich snel terug en komt in de groep strijdend om de 8ste positie. Dat is even wennen. Deze jongens laten zich minder makkelijk inhalen en alle pogingen tenspijt moet hij het doen met weer een 15de positie.
Het belangrijkste is dat Colin vandaag heeft laten zien zich ergens in te kunnen vastbijten en de resultaten zullen “vanzelf”gaan komen.

About

You may also like...

Comments are closed.