Top 10 in Berghem

Zaterdag 29 augustus racete we voor de tweede maal op het circuit van Berghem. Ik had in de vakantieperiode een aantal keren op dit circuit getraind. Bovendien had ik ook extra getraind op mijn starts.

Bij de vrije training bleek al direkt dat de trainingen mij voordeel boden. Ik haalde een 7de tijd, terwijl ik geen ronde vrij had kunnen rijden en telkens werd op gehouden door andere coureurs.  In de kwalificatietraining wisten mijn collega coureurs ook hun ritme te vinden, maar ik had toch een bijzonder nette 10de plaats te pakken.

Bij het doven van de lichten voor race 1, bracht ik mijn motor heel goed in beweging en bezette na de eerste bocht een 8ste positie, waar ik eerder vaak plaatsen moest ingeleveren bij de start. Ik bevond mij op dat moment in een grote groep van 10 rijders die streed om de 6de plaats. In mijn pogingen nog verder naar voor te komen verloor ik uiteindelijk 2 posities, maar noteerde daarmee wel mijn beste resultaat tot dan toe. P10

Race 2 startte een uur na de eerste en dat betekende een behoorlijke aanslag op mijn conditie vanwege het warme drukkende weer. Opnieuw verliep de start zoals gewenst en ik kon weer in dezelfde groep aansluiten. Later in de race ontstond een tweedeling in deze groep en vocht ik met 2 andere coureurs om positie 8. Nadat een van de coureurs uitviel, bereidde ik een ultieme inhaalactie voor in de laatste bocht. Ik wist mijn motor met meer snelheid richting de finishlijn te sturen maar kwam op de streep 1/10 seconde te kort voor de gedroomde 8ste plaats.

Ik ben echt super blij, want dit is een behoorlike doorbraak voor mij. Ik hoop de laatste race in Eindhoven er weer zo goed bij te zitten!

About

You may also like...

Comments are closed.