4de plaats als start van het nieuwe seizoen

30/03/2016 Door Colin2003

0022Colin Velthuizen#9 reed op tweede paasdag de eerste 2 races van het Molenaar NSF100 kampioenschap…
Veel wind, regen en zon wisselden elkaar snel af. De vrije training werd verreden met nieuwe banden dus voorzichtigheid was geboden op een natte baan. Halverwege de training werkte Colin zich op naar de 6e tijd en stond deze ook niet meer af. De kwalificatie werd eveneens als 6e afgesloten en beide races werden dan ook vanaf deze plek gestart. Race 1 begon droog en eindige kletsnat. Colin vocht een mooi duel uit met 2 collega coureurs en zag als eerste van 3 het zwart-wit geblokt op een mooie 4e plek. Race 2 was volledig droog en ook hier kwam hij in een mooie groep van 4 man te zitten. Een paar fraaie inhaalacties zorgde ervoor dat hij vooraan in het groepje terecht kwam en zich zo beetje bij beetje los kon rijden van zijn achtervolgers. Ook race 2 werd op een mooie 4e plek afgesloten. Vol vertrouwen op naar race dag 2 in Berghem op 16 april