Vreugde en teleurstelling in Spa Franchorchamps

09/05/2016 Door Colin2003

 

De derde race dag voor het NSF100 kampioenschap werd zondag 8 mei verreden op het Belgische Spa Franchorchamps. Met een zwaar bevochten 4de positie in race 1 en een 6de in race 2 was er zowel vreugde als teleurstelling bij Colin.

Met als uitgangspunt een 6de plaats op de startgrid startte Colin zijn eerste race in het zonovergoten en warme Spa. Hij vond direct na de start de aansluiting bij Kas Beekmans en Dion Otten, en met zijn drieen zette zij de achtervolging op de top 3 in. Dit bleek helaas een brug te ver en dus werd het vechten om de vierde positie. Eerst werd Dion gepasseerd met een scherpe uitremactie. Het zelfde deed hij een ronde later met Kas, maar deze sloeg een bocht later gelijk weer terug. In de volgende ronde herhaalde zich dit, maar de ronde daarop zette Colin zijn actie een bocht eerder in en wist de counter van Kas af te slaan. Een paar meter voorsprong was vervolgens voldoende om de 4de plaats vast te houden tot aan de finish.

Race 2 was een kopie van de eerste maar Colin wachtte dit maal zijn kansen langer af ondanks dat Timo Wieme ditmaal voor druk van achter zorgde. Bij het ingaan van de laatste ronde zette hij zijn motor aan het einde van het rechte eind voor die van Dion. Vervolgens remde hij Kas in de zelfde bocht als waar hij dat in race 1 probeerde uit. Helaas maakte een schakelfout deze actie ongedaan en zowel Kas als Dion konden hem weer passeren. In de resterende 3 bochten vond Colin wel weer de aansluiting maar kon geen vuist meer maken en moest genoegen nemen met een 6de plaats.