Tweede podium in het MolenaarNSF100 wegrace kampioenschap.

07/06/2016 Door Colin2003

Zaterdag 4 juni reed Colin alweer zijn vierde wedstrijddag voor het MolenaarsNSF100 kampioenschap.

Onder zeer warme omstandigheden werden er op het circuit van Pottendijk nabij Emmen een vrije training, een kwalificatie en twee wedstrijden verreden.

Dat dit circuit niet tot zijn favorieten behoort merkte we in de aanloop naar deze dag. De zenuwen sloegen toe, want ondanks zijn goede resultaten eerder dit seizoen werd er veel gesproken over de races van vorig jaar op dit circuit. Toen wist hij niet verder te komen dan een 18e en 20e plek in de races.

Een flinke peptalk was dan ook nodig om hem enigszins met vertrouwen de baan op te krijgen voor de vrije training. Na afloop van de vrije training nam het vertrouwen snel toe, want een vierde tijd was boven verwachting.

Tijdens de kwalificatie stond de Colin steevast op de derde plek, maar in de laatste minuut wisten Rick Kooistra en Kas Beekmans toch net onder de tijd van Colin te duiken. Een vijfde startplek voor beide races was het resultaat. Colin had echter zoveel vertrouwen gekregen dat hij zich hierdoor niet van de wijs liet brengen.

Omdat het erg warm was en Colin wist dat aan het einde van de race de warmte zijn tol zou eisen sloeg hij direct na de start van race 1 toe en in ronde  drie was hij  Kas en Rick voorbij waardoor hij op een mooie derde plek kwam te liggen. Het gat naar de nummer twee Djoy Blommers, was inmiddels te groot maar met een dik PR en een gat van 5.5 seconde op zijn achtervolgers was hij zeer tevreden met deze derde plaats.

In race twee lag Colin zelfs geruime tijd op de tweede plek, maar in de tweede helft van de race begon de warmte zijn tol te eisen en kon Colin zijn snelle rondetijden niet helemaal vasthouden. Dion die erg sterk reed kwam in de laatste rondes steeds dichterbij en wist hem uiteindelijk bij het ingaan van de eerste bocht na het rechte stuk in de allerlaatste raceronde te passeren. Colin was zijn vechtlust echter nog niet kwijt en vocht voor wat hij waard was om de tweede plaats terug te pakken. Op de streep kwam hij hiervoor echter 0.002 seconden tekort. Desondanks was Colin zeer tevreden met wederom een derde plek en het mooie duel wat hij samen met Dion Otten had laten zien in de laatste ronde.

Voor de tweede keer dit seizoen mocht Colin zich melden op het podium om de zeer verdiende beker voor P3 in ontvangst te nemen.

Met nog drie wedstrijddagen te gaan bezit Colin momenteel de tweede plek in het kampioenschap. Ondanks dat de verschillen klein zijn is hij zeer tevreden met de resultaten tot dusver en bied het een mooie uitgangspositie voor het vervolg van het seizoen!

Het seizoen vervolgt zich op zaterdag en zondag 6 en 7 augustus tijdens de Gamma Racing Day op het TT juniortrack in Assen. In de tussentijd zal Colin naast veel trainen ook nog deelnemen aan wedstrijden in België en Duitsland voor het Belgisch Kampioenschap.